فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 111 (فروردین 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی احمدی، محمود مباشری، سید سعید هاشمی نظری صفحه 2
    زمینه و هدف
    سرطان های کولون و رکتوم (کولورکتال) یکی از مهم ترین و شایع ترین معضلات سلامت در دنیا و ایران است. این مطالعه با هدف تعیین زمان بقا، خطر نسبی مرگ و عوامل موثر بر آن دربیماران مبتلا به سرطان کولورکتال انجام گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کوهورت آینده نگر است. مدت پیگیری افراد از زمان تشخیص قطعی سرطان کولورکتال تا زمان مرگ یا سانسور شدن آن ها بود. در مجموع 2570 نفر- سال پیگیری برای 1127 نفر مبتلا به سرطان کولورکتال به صورت هر شش ماه یکبار انجام شد. تنها دو درصد از بیماران سانسور شده بودند. داده ها با تحلیل دو متغیره و چندمتغیره و رگرسیون کاکس و با استفاده از نرم افزار stata تحلیل شدند. مقادیر کم تر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن بیماران در زمان تشخیص سرطان 14 ± 5/53 سال بود. بیش تر بیماران (7/69 درصد) سن بالاتر از 45 سال داشتند. 2/61 درصد آن ها مرد و بقیه زن بودند. سن تشخیص در زنان و مردان متفاوت و معنی دار بود (03/0p<). میزان بروز مرگ در مردان 9/96 و در زنان 83 در یک صد هزار نفر بود. 75 درصد بیماران کم تر از 72/2 سال، 50 درصد آن ها 83/5 سال و 25 درصد از آن ها بیش تر از 13 سال بعد از زمان تشخیص، بقا داشتند. متغیرهای قومیت، وضعیت تاهل، مرحله سرطان، سابقه خانوادگی سرطان و مصرف سیگار در مدل کاکس تعیین کننده بقا بیماران بودند.
    استنتاج
    میانه زمان بقا 83/5 سال بود که روند بهتری را نسبت به مطالعات قبلی نشان می دهد. این مطالعه با گزارش بقا و خطر نسبی مرگ سرطان کولورکتال و عوامل موثر برآن، فرصتی را فراهم می کند تا در اجرای برنامه های مداخله ای، پیشگیری و کنترل سرطان، اولویت ها مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، زمان بقا، میزان مرگ، خطر نسبی
  • مقایسه دیازپام و کلوبازام در پیشگیری از عود تشنج ناشی از تب در کودکان:یک مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی سازی شده
    سپیده عموییان، مهدی جلیلی اکبریان، محسن اعرابی صفحه 4
    سابقه و هدف
    تشنج ناشی از تب،تشنجی است همراه با بیماری تب دار که در آن شواهدی از عفونت سیستم عصبی مرکزی یا اختلال الکترولیتی وجود ندارد. شایع ترین آسیب شناسی مربوط به تشنج ناشی از تب، عود تب و تشنج می باشد. درمان شامل کنترل تشنج با داروهای ضد تشنج می باشد و جهت جلوگیری از عود تب و تشنج نیز دارو تجویز می شود. هدف از این پژوهش مقایسه دو داروی دیازپام و کلوبازام از جهت میزان پیشگیری از عود در بیماران بستری شده به علت تب و تشنج می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بوده که در آن 150 کودک مبتلا به تب و تشنج ساده در محدوده سنی 6 ماه تا 6 سال بعد از کنترل تشنج به طور تصادفی در دو گروه دریافت کننده کلوبازام (75 بیمار) و یا دیازپام (75 بیمار) قرار گرفتند. 32 بیمار به دلیل داشتن معیارهای خروج از مطالعه خارج گردیدند و در نهایت 118 بیمار (61 مورد در گروه دیازپام و 57 مورد در گروه کلوبازام) بررسی گردیدند. دیازپام با دوز 8hQdose/kg /mg 33/0 و کلوبازام در دوزهای 5/2، 5، 5/7 و mg10 بر اساس وزن بدن هر 12 ساعت داده شد. نتایج حاصل از مطالعه شامل تعداد موارد تب در هر 3 ماه، عوارض دارو، عود تشنج در چک لیست ثبت و بین دو گروه با استفاده از آزمون Chi-Square مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    از 118 بیمار مورد بررسی، 62 نفر مذکر و 56 نفر مونث بودند. میانگین سن در گروه دیازپام، 1/10±1/21 ماه و در گروه دریافت کننده کلوبازام 7/10±9/21 ماه و در کل جامعه مورد مطالعه 4/10±5/21 ماه بود. میزان عود تب و تشنج در طول مطالعه در گروه کلوبازام 3/5 درصد و در گروه دیازپام 7/9 درصد بود (05/0p>). هم چنین تفاوت آماری معنی داری در عود تب و تشنج بین دو گروه با درنظر گرفتن سن، جنس، سابقه خانوادگی تب و تشنج، سابقه فردی تب و تشنج و فاصله تب با تشنج وجود نداشت (05/0p>). دو گروه از نظر بروز عارضه آتاکسی تفاوت معنی داری نداشند. تعداد 28 نفر (9/45 درصد) از بیماران دریافت کننده دیازپام دچار خواب آلودگی شدند که این رقم در گروه کلوبازام 8/8 درصد بود (001/0p>). هم چنین بروز عوارض دارویی مانند آتاکسی، خواب آلودگی و سایر عوارض دارویی و ارتباط آن ها با سن و جنس مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس آزمون آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه یافت نشد (05/0p>).
    استنتاج
    به طور کلی، درمان با کلوبازام باعث کاهش عود تشنج و هم چنین عوارض کم تری نسبت به دیازپام می شود. اگرچه حجم نمونه بیش تری برای تایید این موضوع مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: تب و تشنج، دیازپام، عود، کلوبازام
  • مطالعه ارتباط عوامل خطر ساز با شیوع افسردگی متعاقب سکته مغزی
    رمضان حسن زاده، سید حمزه حسینی، محمود عابدینی، حسن عنایتی صفحه 8
    زمینه و هدف
    افسردگی پس از سکته مغزی شایع ترین اختلال خلقی در بیماران مبتلا است. سکته مغزی یکی از بیماری های نرولوژیک و از مشکلات عمده سلامت عمومی است. هدف از این مطالعه تعیین شیوع افسردگی متعاقب سکته مغزی و رابطه آن با عوامل خطرساز می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی به روش نمونه گیری در دسترس روی 116 بیمار مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک بستری در بخش مغز و اعصاب بیمارستان بوعلی سینا ساری انجام گرفت. تشخیص سکته مغزی بر اساس تشخیص بالینی متخصص مغز و اعصاب بود که با استفاده از سی تی اسکن یا ام آر آی مغز تایید شده بود. فراوانی افسردگی بر اساس DSMIV و پرسشنامه HADS تعیین و عوامل خطر ساز بر اساس نتایج آزمایشات پارا کلینیکی، پس از تفسیر و تایید متخصص همرا ه با اطلاعات دموگرافیک در پرسشنامه ثبت شد. نتایج با استفاده از نرم افزار spss16 و تست های آماری کای دو و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که 4/47 درصد بیماران دچار افسردگی بودند. فراوانی افسردگی در زنان 3/29 درصد و در مردان 1/18 درصد بود. وفور افسردگی در زنان به طور معنی داری بیش تر از مردان بود. هیچ ارتباط معنی داری بین افسردگی با سن و سطح تحصیلات بیماران وجود نداشت ولی بین افسردگی بیماران پس از سکته مغزی و عوامل خطر ساز سکته مانند جنس، قند خون بالا (دیابت)، فشار خون بالا (هیپر تانسیون)، ارتباط معنی داری وجود داشت. با استفاده آزمون کیفی مجذور کای دو، بیماری قلبی ارتباط معنی داری با افسردگی بیماران داشت ولی در رگرسیون لجستیک فرضیه تحقیق پیش بینی و تایید نگردید.
    استنتاج
    به طور کلی نتایج نشان می دهد که افسردگی متعاقب سکته مغزی از فراوانی بالایی در جامعه برخوردار می باشد و افسردگی پس از سکته مغزی با عوامل خطرسازی هم چون جنس و دیابت و هیپرتانسیون ارتباط دارد که تشخیص و درمان و مداخله به موقع می تواند از افسردگی بیماران، خصوصا درجنس مونث کاسته و امید به زندگی را افزوده و در بهبود زندگی بیماران کمک کننده خواهد بود.
    کلیدواژگان: عوامل خطر ساز، سکته مغزی، افسردگی
  • محمدعلی ززولی، ذبیح الله یوسفی، جمشید یزدانی چراتی، هاجر طبری نیا، فرزانه طبری نیا، بهروز اکبری آدرگانی صفحه 10
    سابقه و هدف
    جیوه یک فلز سنگین به شدت سمی است که باعث صدمات عصب شناختی غیرقابل برگشت به انسان می شود. مواجهه بیش از حد با جیوه سبب بروز بیماری هایی نظیر رعشه، از دست دادن حس، کاهش بینایی و شنوایی یا رشد می شود. سازمان جهانی بهداشت حداکثر میزان جذب جیوه را 3/0 میلی گرم در هفته و حداکثر غلظت قابل قبول جیوه در آب را 1 میکروگرم بر لیتر توصیه کرده است. هدف از این تحقیق حذف یا کاهش جیوه از محیط آبی با نانولوله کربنی اصلاح شده با سیستئین می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نانولوله کربنی تک جداره به عنوان جاذب استفاده شد. متغیرهای مورد مطالعه pH محلول، زمان ماند، غلظت جیوه و جرم نانولوله کربنی می باشد. کلیه آزمایشات به روش استاندارد انجام شد. حجم نمونه به روش باکس بنکن تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که راندمان جاذب در جذب آلاینده باافزایش زمان ماند، کاهش غلظت جیوه و افزایش pH افزایش می یابد. بیش ترین و کم ترین مقدار جذب برای نانولوله کربنی به ترتیب 95 و 22 درصد می باشد. راندمان جذب در زمان 120 دقیقه بیش ترین مقدار بود. آزمون آنالیز واریانس داده های آزمایش نشان داد که مدل پاسخ سطحی به لحاظ آماری برای نانو لوله کربنی با شرایط خطی رابطه معنی داری دارد.
    استنتاج
    بر اساس آنالیز آزمایشات مشخص گردید که نانو لوله کربنی تک جداره اصلاح شده با ال- سیستئن یک جاذب خوب برای حذف جیوه از محیط آبی می باشد.
    کلیدواژگان: نانولوله کربنی، ال، سیستئین، جیوه، تصفیه آب و فاضلاب، جذب
  • فائزه جهانپور، راضیه راستی صفحه 34
    زمینه و هدف
    حفظ حریم خصوصی از حقوق اساسی بشر است. از پرستاران انتظار می رود که حریم خصوصی بیماران را به خوبی رعایت نمایند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی دیدگاه بیماران و پرستاران نسبت به حفظ حریم خصوصی طی مراقبت های پرستاری صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است، برای انجام آن 127 پرستار و 384 بیمار که ویژگی های لازم برای ورود به مطالعه را داشتند، با استفاده از نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه بود. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک نرم افزار آماری SPSS 18، با به کارگیری آمار توصیفی وآماراستنباطی (تی تست و آنووا) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که میانگین نمره دیدگاه پرستاران و بیماران در زمینه قلمرو انسانی تفاوت معنی داری داشت (05/0>p). از نظر پرستاران و بیماران میزان چگونگی رعایت قلمرو انسانی و فضای شخصی در حد متوسط بود. هم چنین بین دیدگاه پرستاران و متغیرهای جنس، مدرک تحصیلی و دیدگاه بیماران و متغیرهای میزان تحصیلات و محل سکونت ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.
    استنتاج
    از آن جا که میزان رعایت حریم بیماران از نظر پرستاران و بیماران در حد متوسط بود، بنابراین بایستی به منظور افزایش اعتماد بیماران و بهبود خدمات ارائه شده در مورد رعایت حریم خصوصی بیماران توجه بیش تری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: حریم شخصی، بیماران، پرستاران
  • سید حسین منتظر، مهران عمویی، مائده شیوعی، میلاد بهاری صفحه 53
    زمینه و هدف
    عملیات احیای قلبی و ریوی فرآیندی حیاتی جهت نجات جان بیماران می باشد که با در نظر گرفتن جوانبی که تاثیرگذار بر میزان موفق بودن آن می توان به کارآمدتر شدن این فرآیند کمک کرد. از سویی دیگر به نظر می رسد جزییاتی تاثیرگذار در نتیجه یک احیای موفق مورد اغفال قرار گرفته است. یکی از این جزییات، نتایج احیا در بیمارانی است که در زمان تعویض شیفت تیم احیا وارد اورژانس می شوند که این مطالعه به بررسی این موارد پرداخته است.
    مواد و روش ها
    از بین 307 بیماری که تحت احیای قلبی ریوی قرار گرفتند در ابتدا در 78 مورد نتیجه موفقیت آمیز حاصل شد اما در نهایت 5/20 درصد از بیماران زنده از بیمارستان خارج شدند. شایع ترین بیماری که باعث احیای قلبی ریوی شد بیماری های داخلی و سرطان بودند و بهترین نتایج در بیماران با مسمومیت حاصل شد. هم چنین بیش ترین میزان احیای قلبی ریوی در شیفت شب رخ داد، اما بین نوع و زمان تعویض شیفت گروه احیا و نتیجه احیای قلبی ریوی ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    استنتاج
    این مطالعه نشان داد که میزان موفقیت نهایی در احیای قلبی و ریوی بیماران در اورژانس بیمارستان امام خمینی تاحدودی مشابه با سایر نقاط جهان می باشد، هم چنین نتایج نشان داد که اگرچه زمان تعویض شیفت تیم احیا در بیمارستان زمانی حساس می باشد اما رابطه ای معنی داری با نتیجه احیای قلبی ریوی ندارد.
    کلیدواژگان: احیای قلبی، ریوی، میزان موفقیت، زمان تعویض شیفت، تیم احیا
  • علی اصغر قدس، سمیرا باقری، راهب قربانی، محمدرضا عسکری صفحه 68
    سابقه و هدف
    یکی از مهم ترین عوارض بعد از آنژیوپلاستی شریان کرونری، خون ریزی و هماتوم در محل خروج کاتتر شریانی است. در کشور ما، هموستاز اولیه با فشار دست در محل خروج غلاف کاتتر انجام شده و سپس از کیسه شن و بی حرکتی مطلق به منظور حفظ هموستاز استفاده می شود. فشار کیسه شن و بی حرکتی اعمال شده منجر به ناراحتی قابل توجه بیمار می گردد. در این راستا و به منظور دست یابی به راهکاری برای کاهش عوارض بعد از آنژیوپلاستی،این مطالعه با هدف تعیین تاثیر دو روش کیسه شن و بالشتک هوا برکاهش عوارض بعد از آنژیوپلاستی شریان کرونری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 80 بیمار کاندید آنژیوپلاستی براساس معیارهای ورود و خروج انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه کیسه شن و بالشتک هوا قرار گرفتند. عوارض بعد از آنژیوپلاستی شامل کمردرد، خستگی و ناراحتی در کشاله ران در هر دو گروه در طول 6 ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت. از مقیاس عددی اندازه گیری شدت درد جهت اندازه گیری کمردرد، خستگی و ناراحتی کشاله ران و مقیاس کریستن سن جهت اندازه گیری هماتوم استفاده شد.از نرم افزار SPSS نسخه 17 به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد. هم چنین 05/0>p به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از نظر شدت کمر درد، خستگی و ناراحتی کشاله ران، بلافاصله بعد از خروج غلاف در دو گروه اختلاف معنی داری به لحاظ آماری وجود نداشت ولی در مراحل بعدی در گروه کیسه شن افزایش داشت (001/0>p). نیاز به دریافت مخدر در گروه کیسه شن بیش تر بود (0025/0=p). میزان بروز هماتوم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (314/0=p).
    استنتاج
    بر اساس یافته های این مطالعه، به کار بردن بالشتک هوا در محل خروج غلاف کاتتر، سبب افزایش بروز هماتوم و خون ریزی نشده و باعث کاهش قابل ملاحظه شدت کمردرد و ناراحتی بیمار می شود بنابراین سبب کاهش نیاز به دریافت داروهای مسکن شده و از طرفی با فراهم نمودن امکان تغییر وضعیت بیمار در تخت بعد از خروج غلاف کاتتر سبب افزایش راحتی وی می گردد.
    کلیدواژگان: آنژیوپلاستی شریان کرونری از راه پوست، کمردرد، خستگی، ناراحتی کشاله ران، هماتوم
  • پوریا جارسیاه، احد علیزاده، احسان مهدی زاده، رامین عطایی، نگار خانعلی پور صفحه 78
    عفونت دستگاه ادراری (UTIs) یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی می باشد که به عنوان دومین عامل عفونت شناخته می شود. میزان عفونت ادراری در کشورهای در حال توسعه حداقل 250 میلیون نفر در سال تخمین زده شده است. عامل این عفونت در اغلب موارد باکتری ها به خصوص باکتری های گرم منفی مانند اشرشیا کلی می باشد که در تمام گروه های سنی و در هر دو جنس دیده می شود، اما احتمال ابتلا به آن در میان خانم های جوان بیش تر است. اساس درمان مناسب در عفونت های ادراری انتخاب یک آنتی بیوتیک مناسب با کارایی و اثر بخشی بالا می باشد. امروزه مسئله مقاومت آنتی بیوتیکی در میان باکتری های پاتوژن به یک مشکل جدی تبدیل شده است و کماکان موضوع بروز و شیوع مقاومت های میکروبی به خصوص مقاومت باکتری های گرم منفی یکی از موانع اساسی بر سر راه درمان قطعی بیماری های عفونی محسوب می شود. با توجه به مصرف بالا و گاهی موارد غیر ضروری و یا نادرست آنتی بیوتیک در کشور به خصوص دررابطه با عفونت های ادراری این مطالعه جهت تعیین الگوهای حساسیت آنتی بیوتیکی در اشرشیاکلی جداسازی شده از نمونه های ادراری بیماران صورت پذیرفته است. در این بررسی نمونه ادرار به روش Midstream clean catch جمع آوری و سپس در دو محیط بلادآگار و EMB با استفاده از لوپ استاندارد کشت داده شد و به مدت 24 ساعت در 37 درجه انکوبه گردید. در فاصله زمانی 12 ماهه از مجموع 1147 نمونه ادرار بررسی شده، 208 مورد کشت ادرار مثبت گزارش شده است که در بررسی های آماری انجام شده مشاهده گردید که میانگین سنی در خانم هایی که نتیجه کشت آن ها مثبت گزارش شده است پایین تر از آقایان می باشد. هم چنین مشاهده شد که تعداد کشت مثبت در خانم ها بیش تر از آقایان می باشد و بیش ترین موارد مقاومت به اشرشیا کلی مربوط به آنتی بیوتیک های کوتریموکسازول و نالیدیکسیک اسید و سفازولین می باشد. هم چنین بیش ترین حساسیت آنتی بیوتیک ها مربوط به ایمی پنم و نیتروفورانتویین و پیپراسیلین مشاهده شد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، اشرشیا کولی، عفونت مجاری ادراری، روش Midstream clean catch
  • جمشید یزدانی چراتی، شهربانو خاکسار، فریده خسروی، لیلا ذلیکانی صفحه 85
    سابقه و هدف
    یکی از موضوعات علم جمعیت شناسی که اغلب برنامه ریزی های توسعه اجتماعی- اقتصادی به آن نیاز دارند، جدول عمر می باشد. حاصل جدول عمر، امید به زندگی می باشد که روند تغییرات آن در طول زمان نتیجه اصلی عملکرد نظام سلامت را نشان می دهد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی از نوع اپیدمیولوژی بوده است. داده ها به روش مستقیم با استفاده از اطلاعات مرگ و میر (آمار موجود در مرکز بهداشت شهرستان ساری و جمعیت ثبتی در طی سال های 84 تا 89 جمع آوری شده است. امید به زندگی با توجه به تهیه جدول جاری عمر به تفکیک جنس بر اساس میزان مرگ و میر اختصاصی سنی و احتمالات بقا در گروه های سنی وتعداد جمعیت در طول سال های 84 تا 89 محاسبه گردیده است.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که بیش ترین امید به زندگی برای مردان در سال 86 با 52/76 سال و بیش ترین امید به زندگی برای زنان در سال 84 با 68/79 سال به دست آمد. امید به زندگی زنان به طور معنی داری از امید به زندگی مردان بیش تر به دست آمد.
    استنتاج
    باتوجه به یافته ها تغییرات امید به زندگی درطول 6 سال روندی افزایشی داشته است. بنابراین توجه به شاخص های سلامت در بدو تولد، سلامت روان و بهداشت در زنان، کاهش سوانح و غیره از معیارهای افزایش امید به زندگی می باشد.
    کلیدواژگان: جدول عمر، امید به زندگی، اپیدمیولوژی
|
  • Ali Ahmadi, Mahmoud Mobasheri, Seyed Saeed Hashemi Nazari Page 2
    Background and
    Purpose
    Colorectal cancer (CRC) is one of the most prevalent health problems in the world and Iran. This study aimed at determining the survival rate of patients with CRC and the factors influencing it in Iranian patients.
    Material And Methods
    A prospective cohort study was carried out in patients attending 10 state and private hospitals in Tehran during 2006-2011. In this study 1127 patients (totally 2570 individuals-year) were followed up every six months and the follow-up duration was from the definite time of CRC diagnosis until death (or censoring). Only 2% of the patients were censored. Data was analyzed using stata software, bivariate and multivariate analyses, and also Cox regression.
    Results
    The mean age of the patients was 53.5 ± 14 years old at the time of diagnosis. Most of the patients were older than 45 years of age (69.7%). The age at diagnosis was significantly different between men and women (P<0.03). The patients were 61.2% male and the rest were female. The rates of mortality in male and female were 96.9 and 83 in 100,000. After the diagnosis has been made 75%, 50%, and 25% had a survival rate of less than 2.72 years, 5.84 years, and longer than 13 years, respectively. In Cox model some variables including ethnicity, marital status, cancer grade, family history of caner, and smoking were the main determinants of survival.
    Conclusion
    The mean survival time was 5.8 years after diagnosis has been made which shows more improvements compared to previous studies. This study provides some information on CRC survival rate so that action plans could be designed to prevent and control this disease.
    Keywords: Colorectal cancer, survival time, mortalities, relative risk
  • Clobazam Versus Diazepam for Prevention of Febrile Seizures in Children: A Randomized Clinical Trial
    Sepideh Amouian, Mahdi Jalili Akbarian, Mohsen Arabi Page 4
    Background and
    Purpose
    Febrile seizure is a seizureassociated with fever without any evidence of intracranial infection or electrolytic disorder.The age of affected child is more than one month and without any previous seizure or fever. The peak incidence is at 18 months. Treatment is consisting of managing the seizure by anticonvulsant medicines that are administered for preventing of recurrence. In this research, diazepam and clobazam were evaluated for prevention of febrile seizure recurrence in patients admitted in Taleghani hospital.
    Material And Methods
    150 patients with simple febrile seizure in age range of 6 months to 6 years of old were in two medicinal groups randomly involving diazepam and clobazam after control of seizure. Each group include of 75 patients. Diazepam was taken with dosage of 0.33 mg/kg/8h and about clobazam; the dosage was 2.5, 5, 7.5 and 10 mg basis on body weight. The results involving fever episodes in each 3 months, side effects of medicines and recurrence were recorded in a check list and finally were analyzed.
    Results
    32 patients were removed of study because of having the exclusion criteria and finally 118 patients, 61 cases in diazepam group and 57 cases in clobazam group, were studied. There were 62 males and 56 females in this population. The mean age was 21.05±10.10 months and 21.96±10.74 months in diazepam and clobazam groups, respectively and was 21.49±10.39 in total of population.Recurrence was evaluated relation to medicinal effect, age, sex and family history and personal history of febrile seizure and distance between fever and seizure. Also medicinal side effects involving ataxia, drowsiness and other side effects (vommiting, anorexia and irritability) and their relation to age and sex were evaluated. According to statistic tests, there was not any significant differences between two groups in considered parameters (P>0.05), but there were some differences in some cases clinically. Just drowsiness showed a significant difference between two groups (P= 0.000).
    Conclusion
    Generally, Treatment by clobazam has been caused recurrent and complications less than diazepam, although it has required a larger sample size for confirming these results.
    Keywords: Fever, Seizure, Diazepam, Recurrence, Clobazam
  • Study of relationship risk factors with prevalence post stroke depression
    Ramezan Hasanzadeh, Sayyed Hamzeh Hosseini, Mahmoud Abedini, Hasan Enayati Page 8
    Background and
    Purpose
    post stroke depressionis one of the common emotional disorders affecting stroke survivors.Strokeis one of neurologic diseases and is a public health problem. the purpose of this study was to deter mine the relationship of risk factorswithprevalenceofpost stroke depression.
    Material And Methods
    this descriptive study was performed with relevant sampling metod on 116 inpatient ischemic strokethat admitted in the department of neurology BoaliSinahospital in Sari. recognitionbrainischemicstroke was on the basis clinical recognize neurologist and confirmed with use Brain. C.T.S & M.R.I. Frequency of depression, according to DSM IV criteria & HADS inquiry determined and demographic data were registered by the patient andrisk factors were registered on the basis resultparaclinic testes then confirmed by the physician. all of data analyzed by SPSS 16, Chi Square, Lojestic Regression.
    Results
    findingshowed in this study % 47/4 of patient sufferedpost stroke depression. the frequency of depression in was significantly higher in women (29.3%) than men was (18.1%). there was no significant relation between depression and age andliteracy level. there was significantrelation between depression with sex (sig= 0.004) & diabet mellitus (sig= 0.000) & hypertension (sig= 0.003).
    Conclusion
    our result study show that post stroke depression is prevalent in our society, andthisismoreprominent among women. there is significant relation between depression with sex & diabet & hypertension. earlydiagnosisand treatment and psychologist or psychiatry intervention can help to decrease post stroke depression. specially in women and improve quality of life & expectancy of lifein these patients.
    Keywords: Depression, Stroke, Risk factor
  • Mohammad Ali Zazouli, Zabihalla Yousefi, Jamshid Yazdani Cherati, Hajar Tabarinia, Farzaneh Tabarinia, Behrouz Akbari Adergani Page 10
    Background and
    Purpose
    Mercury is a toxic heavy metal which causes irrevocable intense nerve-recognition disturbance to human. Excess contact to mercury causes diseases like tremor, losing sensation, decreasing vision and hearing or growth. WHO recommended the most amount of mercury absorption about 0.3 mg per week and the most concentration in water about 1µg/L. The purpose of this study was to investigate the efficiency of Lcysteinefunctionalized single-walled carbon nanotubes (SWCNs) in mercury removal from aqueous solutions.
    Materials And Methods
    In this study, single-walled carbon nanotubes was used as absorbent. The effects of some parameters such as pH, absorbent dose, contact time and mercury concentration were assessed. All experiments have been done according to standard methods. The sample size was determined by Box-Benkan method.
    Results
    The result showed that absorption rate increased by increasing of pH, contact time and mass CNTs dose. The Hg removal efficiency decreased by increasing of initial Hg concentration.The maximum and the minimum of absorption rate are 95 and 22 percent, respectively. ANOVA showed that RSM has a significant relationship for single-walled carbon nanotubes with linear conditions.
    Conclusion
    The study demonstrated that SWCNT-Cysteine is a well absorbent for Hg removal from aqueous solutions Therefore, it can be effective for the removal of mercury from aqueous solutions.
    Keywords: Carbon Nanotubes, L, Cysteine, Mercury, Water, Wastewater treatment, Absorption
  • Faeze Jahanpour, Razieh Rasti Page 34
    Background and
    Purpose
    The need for privacy is a basic human right. Nurses are expected to respect the patients’ privacy. This study investigated the viewpoints of patients and nurses regarding keeping the patients’ privacy during nursing care.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study 127 nurses and 384 patients meeting the criteria for study were selected through randomized sampling. Data was collected by a questionnaire designed by Heydari (2000) and analyzed using t-test and ANOVA in SPSS ver.18.
    Results
    The results showed a significant difference on average score of the realm of human between nurses and patients (P<0.05). According to the studied population the levels of paying respect to human realm and private space in hospital were moderate. Significant relationships were seen in viewpoints of nurses’ considering their gender and educational level. We also found a significant correlation between the patients’ viewpoints and their level of education and place of residence.
    Conclusion
    To enhance the quality of services provided by nurses they should consider patients’ right to privacy and care for them while respecting their privacy.
    Keywords: Privacy, patients, nurses
  • Page 53
    Background and
    Purpose
    Cardiopulmonary resuscitation is used for saving patients’ life and its success may increase by recognizing the aspects and factors influencing it. However, some factors are believed to be neglected. This study investigated the success of resuscitation in CPR team’s shift change.
    Material And Methods
    During the study a total of 307 patients was under CPR and the outcome was successful in 78 cases and 20.5% of the patients discharged from hospital alive. The most popular diseases that resulted in CPR were internal diseases and cancers and the best result was obtained in poisoned cases. The rate of CPR was higher at night shifts, but there was no significant correlation between the time of shift change and the interval between these times and the outcome of CPR.
    Results
    Our results are consistent with those of other studies in rate of success in CPR and suggest no relationship between this rate and the time of CPR team’s shift change.
    Conclusion
    This study shown that CPR successfulness in emergency part of Imam Khomeini hospital is similar to other part of world and although changing time of CPR group's shifting is more critical, there are no statistical relationship with result of CPR.
  • Ali Asghar Ghods, Samira Bagheri, Raheb Ghorbani, Mohammad Reza Asgari Page 68
    Background and
    Purpose
    One of the most important of post coronary artery Angioplastycomplications is hemorrhage and hematoma. In our country initial hemostasis is done by hand pressure in puncture site and use of sand bag and absolute immobility for maintain hemostasis. Sand bag pressure and applied immobility lead to significant patient discomfort. In this regard and in order to achieve a solution for reducing complications after angioplasty the aim of this study is determine the effect of two methods of sand bags and air cushions on reducing complications after coronary artery angioplasty.
    Material And Methods
    This quasi-experimental study was performed on 80 patients for elective angioplasty, based on inclusion and exclusion criteria were selected and randomly assigned to two groups of sandbag and the air cushion. Complications after angioplasty including low back pain, fatigue, and inguinal discomfort in both groups were evaluated during a 6 hours rest.
    Results
    Regarding the severity of back pain, fatigue as well as discomfort in the groin immediately following the removal of the sheath; no significant difference was reported in both groups. A significant difference was observed in sandbag group in later stages (P<0.001). It also revealed that this group had to receive more narcotics to relieve the pain (P=0.0025). There was no significant difference in the incidence of hematoma between the two groups (P=0.314).
    Conclusion
    Regarding the findings of the study, it was revealed that applying air cushion to the femoral artery puncture site will lead to the possible position change in bed, no increase in hematoma and bleeding, significant reduction of back pain, patient comfort and also reduction in the prescription of analgesics.
    Keywords: PTCA, back pain, Fatigue, inguinal discomfort, hematoma
  • Pouria Jarsiah, Ahad Alizadeh, Ehsan Mehdizadeh, Ramin Ataee, Negar Khanalipour Page 78
    Background and
    Purpose
    Urinary tract infection (UTI) is one of the common infections and the second cause of infection in human body and in under developing countries it's rate is at least 250 million people annually. the main cause of these infections in most records are gram negative bacterias as E coli which are seen in both age groups and both sexes but it's incidences in female are more.The base of treatment for urinary infection is finding of an appropriate antibiotic with high effectiveness.Today, the problem of antibiotic resistance is an important challenge in treating of these infections especially those for gram negative bacterias. According to high intaking and unnecessary usage of antibotic especially in urinary infections and presence of high resistances, this study has been programmed to assay the schedule of Ecoli-antibiotic resistance in collected urines of urinary infected patients.
    Material And Methods
    In this study urine samples have been collected by Midstream clean catch method then cultured in two blood agar and EMB medium with standard loop and incubated for 24hr in 370
    Results
    In period of 12 months, from 1147 studied samples, 208 positive samples have been reported in which the rate of positive cultures in women was more than men and the mean age range in women was less. The most antibiotic resistance for Escherichia coli was for nalidixic acid, cotrimoxazole and cefazolin and the most sensitivity was for imipenem, nitrofurantoin and piperacillin.
    Conclusion
    According to recent study, we can conclude that urinary infection of Ecoli in women is more than men and happening in less ages; may be because of physiological condition of females; and also we can suggest imipenem, nitrofurantoin and piperacillin as the most effective with lower resistances antibiotic which can be considered in medical prescriptions
    Keywords: Antibiotic resistance, Urinary tract infection, Ecoli, Midstream clean catch procedure
  • Jamshid Yazdani Charati, Shahrbanoo Khaksar, Farideh Khosravi, Leila Zoleikani Page 85
    Background and
    Purpose
    One of the most important subjects of the science of demography that is demanded by socio-economics planners, is the life table. The outline of this table- life expectancy- shows the change process of this index during time and consequently the health system performance.
    Material And Methods
    In fact, the study is a epidemiologic explanation and we collected its relating data from the Health Center of Sarry and the recorded population during 2005-2010 in the city. Then we calculated the life expectancy index by using the table of current life- for men and women- based on the mortality, survival likelihood, and the number of population during this period.
    Results
    Our conclusions show that the maximum life expectancy form men refer to 2007- 76.52 years- and for women refers to 2005- 79.68 years-. Apparently there is a significant difference between men and women about the life expectancy.
    Conclusion
    Based on our results, the changes of life expectancy during latter 6 years show an ascending figure. The consideration of healthy indexes at the beginning of life, psychology healthy in women and disaster reduction are some important factors for increasing the life expectancy in the society.
    Keywords: Life table, life expectancy, epidemiology